* 3 szkl mąka pszenna,
* 20 dag margaryna Kasia,
* 5 szt żółtka,
* 5 łyżek cukier puder,
* 1 łyżeczka proszek do pieczenia,
Nadzienie serowe,
* 1 kg twaróg tłusty,
* 1 szt jajko,
* 15 dag margaryna Kasia,
* 1 szkl cukier puder,
* 1 szt budyń śmietankowy,
Nadzienie brzoskwiniowe,
* 85 dag brzoskwinie z puszki,
* 5 szt białka,
* 1 szkl cukier,
* 1 szczypta Sól
Przygotowanie ciasta.
Z podanych składników zagniatamy ciasto .Dzielimy je na 2 częśći - w stosunku 2/3 i 1/3 .
1/3 włożyć do lodówki a reszte rozwałkować .Wyłożyć nim blaszkę 25x40.
Przygotowanie nadzienie serowe.
Ser zemleć .Margarynę utrzeć wraz z cukrem pudrem i jajkami ,na masę .Wymieszać z serem i budyniem w proszku . Masę serową dać na ciasto .wyrównać .
Nadzienie brzoskwiniowe.
Brzoskwinie osaczyć ,pokroić w plastry i położyć na serze.
Białka ubić z odrobiną soli i cukrem na sztywną pianę .Pianę dać na brzoskwinie .
Schłodzone ciasto zetrzeć na tarce na białka .
Piec 1 godzinę w 170 stopniach .
Moja siostra dokładnie taki sam robi:) smaczny choć ja zrobie taki jak będą truskawki;)
OdpowiedzUsuńMoja Mama robi podobny, ale nie identyczny:) Wczoraj znikną niesamowicie pyyyszny. Twój pięknie wygląda i napewno równie fajnie smakuje;)
OdpowiedzUsuń