piątek, 6 kwietnia 2012

Wiosenny pstrąg z warzywami i sezamem

I tak jak mamy swieżutkiego pstrąga to należy szybko go zjejść ,chyba ,ze ktoś wytrzyma :)Ja uwielbiam pstrągi 

składniki
  • 1 szt pstrąg,
  • 2 szt marchewka,
  • 1/2 szt cebula,
  • Warzylion winiary
  • 1 łyżka masło,
  • cytryna 
  • folia aluminiowa Paclan 
Pstrąga kupujemy całego .Myjemy dokładnie usuwamy wnętrzności .Myjemy środek pstrąga .Marchewkę obieramy i kroimy w cienkie plasterki .Cebule kroimy w piórka .Marchewkę i cebule lekko podsmażamy na masełku doprawiając przyprawą uniwersalną na koniec dodajemy łyżkę sezamu .Całego pstrąga solimy także w środku  Takie warzywa wkładamy do brzuszka pstrąga resztę obok ryby . Kropimy całość cytryną i układamy cieniutkie plasterki masełka .Zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku ok 35 min . Podajemy z cytryną

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz