I tak jak mamy swieżutkiego pstrąga to należy szybko go zjejść ,chyba ,ze ktoś wytrzyma :)Ja uwielbiam pstrągi
składniki
- 1 szt pstrąg,
- 2 szt marchewka,
- 1/2 szt cebula,
- Warzylion winiary
- 1 łyżka masło,
- cytryna
- folia aluminiowa Paclan
Pstrąga kupujemy całego .Myjemy dokładnie usuwamy wnętrzności .Myjemy środek pstrąga .Marchewkę obieramy i kroimy w cienkie plasterki .Cebule kroimy w piórka .Marchewkę i cebule lekko podsmażamy na masełku doprawiając przyprawą uniwersalną na koniec dodajemy łyżkę sezamu .Całego pstrąga solimy także w środku Takie warzywa wkładamy do brzuszka pstrąga resztę obok ryby . Kropimy całość cytryną i układamy cieniutkie plasterki masełka .Zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku ok 35 min . Podajemy z cytryną
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz