Ryż brązowy z owocami morza wszystko na masełku LURPAK
składniki
* 1 szklanka ryż brązowy,
* 1 szkl owoce morza,
* 1 łyżka masło Lurpak
* sok z limonki,
* Sól,
* pieprz,
* 4 szklanki pomidorki koktajlowe,
* 1/2 kieliszka białe wino
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu mieszamy i odstawiamy . Owoce morza najlepiej mieszanka ,krewetki ,ośmiornicę kilka małż myjemy i dajemy na rozgrzane masełko na patelnie . Smażymy . Następnie podlewamy trochę białym winem ,odparowujemy alkohol . Mieszamy dolewamy trochę wody lub rosołku . Dusimy . Następnie dodajemy ryż . Mieszamy . doprawiamy sola ,pieprzem i sokiem z limonki. Na koniec dodajemy jeszcze troszkę masła i mieszamy .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz