sobota, 9 czerwca 2012

Ryż brązowy z owocami morza na masełku Lurpak

Ryż brązowy z owocami morza wszystko na masełku LURPAK
składniki
    * 1 szklanka ryż brązowy,
    * 1 szkl owoce morza,
    * 1 łyżka masło Lurpak
    * sok z limonki,
    * Sól,
    * pieprz,
    * 4 szklanki pomidorki koktajlowe,
    * 1/2 kieliszka białe wino

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu mieszamy i odstawiamy . Owoce morza najlepiej mieszanka ,krewetki ,ośmiornicę kilka małż myjemy i dajemy na rozgrzane masełko na patelnie . Smażymy . Następnie podlewamy trochę białym winem ,odparowujemy alkohol . Mieszamy dolewamy trochę wody lub rosołku . Dusimy . Następnie dodajemy ryż . Mieszamy . doprawiamy sola ,pieprzem i sokiem z limonki. Na koniec dodajemy jeszcze troszkę masła i mieszamy .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz