Leczo z patisona z papryką i kiełbaska pycha..
składniki
2 szt patison,
1 szt papryka czerwona,
1 szt cebula,
4 szt pomidory suszone Royal Brand
1 ząbek czosnek,
1 łyżka olej rzepakowy,
2 łyżki przyprawa do lecza,
4 łyżki pomidory z puszki,
pieprz biały Prymat,
1 łyżeczka papryka słodka mielona Prymat,
25 dag kiełbasa,
1 szt marchewka,
przyprawa w płynie
pieczarki 5 szt
Patisony obieramy z skórki, marchewkę obieramy . Z patisona wyciągamy pestki i kroimy w kostkę . Marchewkę kroimy w plasterki . Gotujemy warzywa ok 10 min w osolone wodzie. Na patelni rozgrzewamy olej. dodajemy posiekaną cebule ,suszone pomidory ,pokrojoną paprykę .Mieszamy . Dodajemy wyciśnięty czosnek . Dodajemy przyprawy paprykę słodką przyprawę do lecza ,pieprz . Mieszamy podsmażamy . Dodajemy odcedzonego patisona i marchewkę . Mieszamy .Dodajemy pokrojoną kiełbasę i pokrojone pieczarki . Dodajemy zmiksowane pomidory z puszki . Dusimy pod przykryciem na małym ogniu. Doprawiamy przyprawą w płynie.
uwielbiam leczo!
OdpowiedzUsuńa skad takie wspaniale naczynie?:)