Pyszny delikatny kapuśniaczek z białej kapusty .
składniki
1/3 szt kapusty białej
1 kostka bulionu drobiowego
1 udko,
natka pietruszki,
1 szklanka śmietany 18 proc,
2 łyżki przecieru pomidorowego
4 ziemniaki,
1 marchewka,
2 liście laurowe
pieprz biały
Do garnka z wodą wkładamy liść laurowy i udko . Gotujemy ok 15 min . Dodajemy pokrojoną w paseczki białą kapustę . Zagotowujemy . Dodajemy pokrojone w kostki ziemniaki i starta na tarce marchewkę . Gotujemy do miękkości . Dodajemy kostkę bulionową . Doprawiamy pieprzem i solą . Dodajemy przecier pomidorowy -zagotowujemy .Zaciągamy śmietana i dodajemy posiekana natkę pietruszki .
Boski przepis;) Musze spróbowac;)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie:
www.spalamykilogramy.blogspot.com