Zupa chińska kalafiorowa aromatyczna i lekka .
Jeżeli lubimy kuchnię chińską wszystkie składniki znajdziemy w zaprzyjaźnionym z moim blogiem sklepie
http://sklep.kuchnieswiata.com.pl/
Składniki
1/4 szt kalafior,
1/2 opakowanie makaron ryżowy,
2 szt marchewka,
1/4 szt seler,
sos sojowy,
imbir,
curry,
pieprz,
natka pietruszki
Do garnka z woda wkładamy umyte i pokrojone warzywa .Nie kroimy drobno. Zagotowujemy . Dodajemy przyprawy liść laurowy ,sos sojowy ,starty imbir, odrobinę curry sól pieprz do smaku .Gotujemy -uważajmy żeby warzywa nie rozgotowały się maja być chrupkie. Makaron ryżowy zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok 5 min. Odcedzamy i dodajemy do zupy . Mieszamy .Podajemy z natką pietruszki
takiej jeszcze nie jadłam...
OdpowiedzUsuńja do zupy dodalam jeszcze sok z limonki kurkume i galke muszkatolowa i podalam ja dodatkowo z kielkami fasoli mung i natka kolendry swierzej.
OdpowiedzUsuń