środa, 8 sierpnia 2012

Zupa chińska kalafiorowa

Zupa chińska kalafiorowa aromatyczna i lekka .

Jeżeli lubimy kuchnię chińską wszystkie składniki znajdziemy w zaprzyjaźnionym z moim blogiem sklepie


http://sklep.kuchnieswiata.com.pl/  



Składniki


    1/4 szt kalafior,
    1/2 opakowanie makaron ryżowy,
    2 szt marchewka,
    1/4 szt seler,
    sos sojowy,
    imbir,
    curry,
    pieprz,
    natka pietruszki


Do garnka z woda wkładamy umyte i pokrojone warzywa .Nie kroimy drobno. Zagotowujemy . Dodajemy przyprawy liść laurowy ,sos sojowy ,starty imbir, odrobinę curry sól pieprz do smaku .Gotujemy -uważajmy żeby warzywa nie rozgotowały się maja być chrupkie. Makaron ryżowy zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok 5 min. Odcedzamy i dodajemy do zupy . Mieszamy .Podajemy z natką pietruszki


2 komentarze:

  1. takiej jeszcze nie jadłam...

    OdpowiedzUsuń
  2. ja do zupy dodalam jeszcze sok z limonki kurkume i galke muszkatolowa i podalam ja dodatkowo z kielkami fasoli mung i natka kolendry swierzej.

    OdpowiedzUsuń