Flaczki drobiowo porowe.
składniki
2 szt udka kurczaka,
2 szt pora,
1 szt marchewka,
majeranek,
2 szt liść laurowy,
ziele angielskie,
pieprz kulki,
1 łyżka masła,
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
Sól morska- MŁYNEK,
1 szt papryka żółta
2 szt pora,
1 szt marchewka,
majeranek,
2 szt liść laurowy,
ziele angielskie,
pieprz kulki,
1 łyżka masła,
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
Sól morska- MŁYNEK,
1 szt papryka żółta
Dwa podudzia gotujemy w wodzie z
dodatkiem liścia laurowego,ziela angielskiego ,soli i kilku kulek
pieprzu. Gotujemy ok 25 min . Pory białe części myjemy kroimy w
plasterki i podsmażamy na masełku . Takie podsmażone dodajemy do
wywaru. Paprykę żółtą kroimy w kosteczkę dodajemy do garnka.
Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce dodajemy do zupy. Wszystko
gotujemy .Doprawiamy łyżeczką przyprawy uniwersalnej . Kiedy mięso
jest miękkie wyciągamy je i obieramy . Kawałki mięsa dajemy do
garnka. Wszystko zagotowujemy . Doprawiamy majerankiem ,pieprzem i
wyciśniętym czosnkiem do smaku .Gotujemy jeszcze chwilkę i
podajemy z chlebkiem .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz