piątek, 2 listopada 2012

Flaczki drobiowo porowe.

Pyszne drobiowe ala flaczki z mięsa kurczaka i pora .

Flaczki drobiowo porowe.

składniki
   2 szt udka kurczaka,
    2 szt pora,
    1 szt marchewka,
    majeranek,
    2 szt liść laurowy,
    ziele angielskie,
    pieprz kulki,
    1 łyżka masła,
    2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
    Sól morska- MŁYNEK,
    1 szt papryka żółta
Dwa podudzia gotujemy w wodzie z dodatkiem liścia laurowego,ziela angielskiego ,soli i kilku kulek pieprzu. Gotujemy ok 25 min . Pory białe części myjemy kroimy w plasterki i podsmażamy na masełku . Takie podsmażone dodajemy do wywaru. Paprykę żółtą kroimy w kosteczkę dodajemy do garnka. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce dodajemy do zupy. Wszystko gotujemy .Doprawiamy łyżeczką przyprawy uniwersalnej . Kiedy mięso jest miękkie wyciągamy je i obieramy . Kawałki mięsa dajemy do garnka. Wszystko zagotowujemy . Doprawiamy majerankiem ,pieprzem i wyciśniętym czosnkiem do smaku .Gotujemy jeszcze chwilkę i podajemy z chlebkiem .


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz