sobota, 17 listopada 2012

Sałatka ryżowa z pieczarkami i różowym sosem

Kiedy nie ma co zjeść na kolację a w domu mamy ryż proponuję zrobić sałatkę .
Sałatka ryżowa z pieczarkami i różowym sosem


składniki
    1 woreczek ryżu KUPIEC
    4  ogórki konserwowe,
    1/2 słoika pieczarki konserwowe,
    1  pierś z kurczaka,
    1 łyżka ketchupu,
    4 łyżki majonezu,
    Sól morska- MŁYNEK,
    pieprz biały

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu studzimy. Pierś z kurczaka solimy doprawiamy pieprzem i grillujemy. Zimne mięso kroimy w małą kostkę . Pieczarki odcedzamy z zalewy i kroimy na cztery.Ogórki konserwowe kroimy w kosteczkę. Do majonezu dodajemy ketchup. Sos dodajemy do sałatki.Mieszamy ,doprawiamy solą i pieprzem do smaku . Chłodzimy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz