piątek, 16 listopada 2012

Sałatka warzywno ryżowa z tuńczykiem

Dziś w mojej sałatce pojawił się ryż Podravki połączyłam go z warzywami i tuńczykiem w oleju .
A co wyszło i jak zobaczcie sami:)

Sałatka warzywno ryżowa z tuńczykiem

składniki
    1 woreczek ryżu brązowego lub białego
    1  pietruszka,
    2  marchewki,
    4 szt korniszony,
    4  jajka,
    pieprz kolorowy
    tuńczyk w oleju

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu studzimy go. Marchewkę i pietruszkę obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy i kroimy drobno. Korniszony kroimy w kosteczkę. Jajka gotujemy na twardo. Zimne jajka siekamy . Składniki mieszamy z sobą . Dodajemy lekko odsączonego tuńczyka. Doprawiamy pieprzem do smaku .


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz