czwartek, 6 grudnia 2012

Okoń na ryżu z sosem prowansalskim na wodzie kokosowej

Pyszna zdrowa lekka potrawa z wykorzystaniem wody kokosowej . Rybka duszona w ostrym sosie. 

składniki
-2 filety z okonia
-marchewka
-cebula
-zioła prowansalskie
-pomidory w puszce
-czosnek 1 ząbek
-oliwa 1 łyżka
-płatki chilli
-sól
-pieprz
-ryż  Podravka
- 1/2 szklanki wody kokosowej CHi


Na patelni na oleju podsmażamy pokrojoną w kosteczkę marchewkę . Podsmażamy . Dodajemy pokrojoną cebulę ,zioła prowansalskie i wyciśnięty czosnek.Wlewamy wodą kokosową -dusimy pod przykryciem  Pomidory miksujemy i wlewamy na patelnie. Mieszamy .Doprawiamy płatkami chilli ,sola i pieprzem do smaku .Na patelnie do sosu wkładamy filet z ryby nakrywamy pokrywka i dusimy na małym ogniu ,aż ryba będzie gotowa.
Gotujemy ryż według przepisu na opakowaniu . Podajemy rybkę z sosem na ryżu .



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz