składniki
-2 filety z okonia
-marchewka
-cebula
-zioła prowansalskie
-pomidory w puszce
-czosnek 1 ząbek
-oliwa 1 łyżka
-płatki chilli
-sól
-pieprz
-ryż Podravka
- 1/2 szklanki wody kokosowej CHi
Na patelni na oleju podsmażamy
pokrojoną w kosteczkę marchewkę . Podsmażamy . Dodajemy
pokrojoną cebulę ,zioła prowansalskie i wyciśnięty czosnek.Wlewamy wodą kokosową -dusimy pod przykryciem
Pomidory miksujemy i wlewamy na patelnie. Mieszamy .Doprawiamy
płatkami chilli ,sola i pieprzem do smaku .Na patelnie do sosu
wkładamy filet z ryby nakrywamy pokrywka i dusimy na małym ogniu
,aż ryba będzie gotowa.
Gotujemy ryż według przepisu na
opakowaniu . Podajemy rybkę z sosem na ryżu .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz