Dla wegetarian i dla osób na diecie . Do zrobienia tego dania wykorzystałam wodę kokosową CHI .
Wegetariańskie danie z bakłażanem i cieciorką
składniki
1 woreczek ryżu PODRAVKA
1 puszka ciecierzycy,
1 łyżka oleju,
1 cebula,
2 ząbki czosnku
1/2 łyzeczki pasty chilli,
2 łyżki przecier pomidorowy,
1/2 szklanki woda kokosowa CHI
pieprz biały
1 szt bakłażan,
Sól,
kurkuma mielona
pomidor
Ryz gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Bakłażana dobrze myjemy kroimy w kostkę ,cieciorkę odsączamy na sitku. Cebule siekamy . Pomidora kroimy drobno w kostkę .Na patelni na oleju podsmażamy pokrojoną cebule dodajemy pokrojonego bakłażana i smażymy . dodajemy przecier pomidorowy i pokrojonego pomidora . Mieszamy dodajemy wodę kokosową .Dusimy bakłażan. Dodajemy sól,pastę chilli, pieprz do smaku i odrobinę kurkumy. Mieszamy i gotujemy . Następnie dodajemy wyciśnięty czosnek i odsączona kurkumę. Gotujemy jeszcze z 5 min.
Podajemy z ryżem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz