sobota, 8 grudnia 2012

Wegetariańskie danie z bakłażanem i cieciorką

Dla wegetarian i dla osób na diecie . Do zrobienia tego dania wykorzystałam wodę kokosową CHI .

Wegetariańskie danie z bakłażanem i cieciorką

składniki
 1 woreczek ryżu PODRAVKA
    1 puszka ciecierzycy,
    1 łyżka oleju,
    1 cebula,
    2 ząbki czosnku
    1/2 łyzeczki pasty chilli,
    2 łyżki przecier pomidorowy,
    1/2 szklanki woda kokosowa CHI
    pieprz biały
    1 szt bakłażan,
    Sól,
    kurkuma mielona
    pomidor

Ryz gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Bakłażana dobrze myjemy kroimy w kostkę ,cieciorkę odsączamy na sitku.  Cebule siekamy . Pomidora kroimy drobno w kostkę .Na patelni na oleju podsmażamy pokrojoną cebule dodajemy pokrojonego bakłażana i smażymy . dodajemy przecier pomidorowy i pokrojonego pomidora . Mieszamy dodajemy wodę kokosową .Dusimy bakłażan. Dodajemy sól,pastę chilli, pieprz do smaku i odrobinę kurkumy. Mieszamy i gotujemy . Następnie dodajemy wyciśnięty czosnek i odsączona kurkumę. Gotujemy jeszcze z 5 min.
Podajemy z ryżem


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz