Zupa solferino
składniki
1 szt biała część pora
groszek zielony 1 puszka mała
żółtka 2 szt
śmietana 1 szklanka
sól
pieprz
1 łyżeczka cukru
1 litr wywaru warzywnego
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
4 ziemniaki
Wywar zagotować ,ziemniaki obrać
pokroić w kosteczkę dodać do wywaru . Pora umyć pokroić w
plasterki dodać do wywaru . Gotować do miękkości ziemniaków .
Dodać odcedzony groszek i przecier pomidorowy . Doprawić sola
pieprzem i cukrem do smaku . Żółtka wymieszać ż śmietaną ,wlać
troszkę gorącej zupy i dobrze wymieszać . Wlać do garnka z zupa
.Mieszamy i zagotowujemy .
ta zupa przyciaga, napewno smaczna :)
OdpowiedzUsuńpo dodaniu żółtek zagotować??? :o przecież żółtka się zetną na jajecznicę
OdpowiedzUsuń