Smaczna syta zupka nie zaciągamy ją śmietaną ,kremowość otrzymujemy przez zmiksowanie ziemniaczków
Zupka ziemniaczana z indykiem i makaronem
składniki
2 szt szyja z indyka,
1 marchewka,
1 pietruszka,
4 sztuki ziemniaków
1/2 opakowania makaron,
pieprz biały
przyprawa uniwersalna Bukiet Smaku Kamis
2 ząbki czosnku
Do garnka z woda ok 2 litry dajemy szyje indyka i przyprawę uniwersalna .Gotujemy ok 20 min. Ziemniaki obieramy kroimy w kosteczkę ,marchewkę pietruszkę obieramy ścieramy na tarce duże oczka . Warzywa dodajemy do zupy i gotujemy do miękkości . Następnie wyciągamy mięso studzimy i obieramy .Warzywa w zupie miksujemy na lekki krem - nie ma być gęsty. Zagotowujemy dodajemy makaron i gotujemy . Doprawiamy sola i pieprzem do smaku . Pod koniec dodajemy mięso i wyciśnięty czosnek.
Na taki obiad mam dziś ochotę ;-) Wygląda pysznie!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie!
Basia