piątek, 7 grudnia 2012

Zupka ziemniaczana z indykiem i makaronem

Smaczna syta zupka nie zaciągamy ją śmietaną ,kremowość otrzymujemy przez zmiksowanie ziemniaczków

Zupka ziemniaczana z indykiem i makaronem

składniki
    2 szt szyja z indyka,
    1 marchewka,
    1 pietruszka,
    4 sztuki ziemniaków
    1/2 opakowania makaron,
    pieprz biały
    przyprawa uniwersalna Bukiet Smaku Kamis
    2 ząbki czosnku

Do garnka z woda ok 2 litry dajemy szyje indyka i przyprawę uniwersalna .Gotujemy ok 20 min. Ziemniaki obieramy kroimy w kosteczkę ,marchewkę pietruszkę obieramy ścieramy na tarce duże oczka . Warzywa dodajemy do zupy i gotujemy do miękkości . Następnie wyciągamy mięso studzimy i obieramy .Warzywa w zupie miksujemy na lekki krem - nie ma być gęsty. Zagotowujemy dodajemy makaron i gotujemy . Doprawiamy sola i pieprzem do smaku . Pod koniec dodajemy mięso i wyciśnięty czosnek.

1 komentarz:

  1. Na taki obiad mam dziś ochotę ;-) Wygląda pysznie!
    Pozdrawiam serdecznie!
    Basia

    OdpowiedzUsuń