sobota, 9 lutego 2013

Biała kiełbasa zapiekana na soczewicy z sosem chrzanowym

Biała kiełbasa zawsze kojarzy mi się z Wielkanocą  i wyczekiwana wiosną . Jestem nie doczekana i serwuję ją już dziś .

Biała kiełbasa zapiekana na soczewicy z sosem chrzanowym

składniki
  2 szt białej kiełbasy
    1 szklanka soczewicy,
    3 łyżki majonezu,
    2 łyżki jogurt,
    4 łyżeczki chrzanu,
    1 łyżka masła
    przyprawa uniwersalna Vegeta Podravka

Kiełbasę białą nacinamy z każdej strony. Soczewicę gotujemy z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Odcedzamy. W naczyniu żaroodpornym wykładamy soczewicę układamy na niej cieniutkie plasterki masła i kładziemy białą kiełbasę. Naczynia nie przykrywamy. Pieczemy aż kiełbasa będzie miała ładny kolorek. Robimy sos chrzanowy. Mieszamy jogurt z majonezem i chrzanem .Chłodzimy i podajemy do dania.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz