Biała kiełbasa zawsze kojarzy mi się z Wielkanocą i wyczekiwana wiosną . Jestem nie doczekana i serwuję ją już dziś .
Biała kiełbasa zapiekana na soczewicy z sosem chrzanowym
składniki
2 szt białej kiełbasy
1 szklanka soczewicy,
3 łyżki majonezu,
2 łyżki jogurt,
4 łyżeczki chrzanu,
1 łyżka masła
przyprawa uniwersalna Vegeta Podravka
Kiełbasę białą nacinamy z każdej strony. Soczewicę gotujemy z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Odcedzamy. W naczyniu żaroodpornym wykładamy soczewicę układamy na niej cieniutkie plasterki masła i kładziemy białą kiełbasę. Naczynia nie przykrywamy. Pieczemy aż kiełbasa będzie miała ładny kolorek. Robimy sos chrzanowy. Mieszamy jogurt z majonezem i chrzanem .Chłodzimy i podajemy do dania.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz