poniedziałek, 18 lutego 2013

Grillowany łosoś na cieciorce z kaszą

Takie danie pokocha każdy , polecam osoba na diecie jak i tym dbającym o to co jedzą . 
Szybko,prosto zdrowo.

Grillowany łosoś na kaszy z cieciorką

składniki
   1 woreczek kaszy jęczmiennej  KUPIEC
    1 puszka cieciorki,
    20 dag łosoś filet
    1 por,
    1 łyżka masła,
    Sól,
    papryka słodka,
    pieprz biały
    cytryna

Filet z łososia myjemy osuszamy , usuwamy skórę i kroimy na paski ok 3 cm . Solimy i grillujemy na patelni grillowej.  Kasze gotujemy według przepisu na opakowaniu. Pora kroimy drobniutko, cieciorkę odsączamy z zalewy. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy por na złoto dodajemy kasze i cieciorkę . Solimy , doprawiamy papryką i pieprzem do smaku. Wykładamy na talerz kaszę , dokładamy łososia i kropimy go sokiem z cytryny.




1 komentarz: