niedziela, 17 lutego 2013

Surówka porowo- ogórkowa z nutą chrzanową

Suróweczka do obiadku pasuje do każdego mięska . Dość ostra ale to możemy wyregulować dodając mniej chrzanu .

Surówka porowo - ogórkowa z nutą chrzanową

składniki
 4 szt ogórki konserwowe,
    1/2 szt cebuli,
    1 szt por,
    1 kawałek kapusty pekińskiej
    2 łyżeczki chrzanu,
    4 łyżki śmietany,
    1 łyżka majonezu,
    Sól,
    pieprz kolorowy

Kapustę pekińską mały kawałek myjemy osuszamy i kroimy dość drobno. Pora białą część kroimy dość drobno ,cebulę siekamy. Ogórka korniszona ścieramy na tarce duże oczka. Składniki mieszamy. Robimy sos. Majonez mieszamy z  śmietaną i chrzanem. Sałatkę solimy doprawiamy pieprzem i dajemy zimny sos. wszystko razem mieszamy i odstawiamy do lodówki na ok 30 min.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz