Suróweczka do obiadku pasuje do każdego mięska . Dość ostra ale to możemy wyregulować dodając mniej chrzanu .
Surówka porowo - ogórkowa z nutą chrzanową
składniki
4 szt ogórki konserwowe,
1/2 szt cebuli,
1 szt por,
1 kawałek kapusty pekińskiej
2 łyżeczki chrzanu,
4 łyżki śmietany,
1 łyżka majonezu,
Sól,
pieprz kolorowy
Kapustę pekińską mały kawałek myjemy osuszamy i kroimy dość drobno. Pora białą część kroimy dość drobno ,cebulę siekamy. Ogórka korniszona ścieramy na tarce duże oczka. Składniki mieszamy. Robimy sos. Majonez mieszamy z śmietaną i chrzanem. Sałatkę solimy doprawiamy pieprzem i dajemy zimny sos. wszystko razem mieszamy i odstawiamy do lodówki na ok 30 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz