niedziela, 17 lutego 2013

Jajka w sosie szpinakowym

 Kolejny krok w stronę wiosny :)

Przystawka smaczna zdrowa , możemy podać z ryżem jako danie obiadowe lub kolacyjne .

Jajka w sosie szpinakowym

składniki

    4 jajka,
    1/2 opakowania szpinaku świeżego
    2 łyżki masło,
    Sól morska- MŁYNEK,
    pieprz biały
    3 ząbki czosnku

Szpinak myjemy i osuszamy w wirówce do sałaty. Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy i obieramy , przecinamy na pół. Na patelni rozpuszczamy masło podsmażamy wyciśnięty czosnek , dodajemy szpinak i smażymy. Dolewamy odrobinę bulionu lub wody . dusimy jeszcze chwilę. doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Miksujemy szpinak na gładki sos. Polewamy połówki jajek.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz