Kolejny krok w stronę wiosny :)
Przystawka smaczna zdrowa , możemy podać z ryżem jako danie obiadowe lub kolacyjne .
Jajka w sosie szpinakowym
składniki
4 jajka,
1/2 opakowania szpinaku świeżego
2 łyżki masło,
Sól morska- MŁYNEK,
pieprz biały
3 ząbki czosnku
Szpinak myjemy i osuszamy w wirówce do sałaty. Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy i obieramy , przecinamy na pół. Na patelni rozpuszczamy masło podsmażamy wyciśnięty czosnek , dodajemy szpinak i smażymy. Dolewamy odrobinę bulionu lub wody . dusimy jeszcze chwilę. doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Miksujemy szpinak na gładki sos. Polewamy połówki jajek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz