niedziela, 17 lutego 2013

Sałatka pekińska z pomarańczą w pomarańczy

Taką sałatkę podajemy jako przystawkę , pasuje także do wykwintnego obiadu jak i dla Pań będących na diecie - idealna kolacja .

Sałatka pekińska z pomarańczą

składniki
    1/3 szt kapusty pekińskiej
    2 szt pomarańcza,
    2 łyżki oleju rzepakowego
    Sól morska- MŁYNEK
    pieprz kolorowy,
    zioła do sałatek kamis

Kapustę pekińską kroimy w paseczki, solimy i odstawiamy. Pomarańcza dobrze myjemy osuszamy przekrawamy na pół. Nożem wycinamy środek pomarańczy i kroimy go w kosteczkę. Do kapusty dodajemy pokrojony owoc. doprawiamy pieprzem i dobrej jakości olejem rzepakowym. doprawiamy ziołami do sałatek. Surówkę wkładamy do połówek pomarańczy i podajemy.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz