czwartek, 14 lutego 2013
Ryż z warzywami z paluszkami drobiowymi na paście warzywnej ajvar
Pasuje na kolację we dwoje , może ktoś zrobi dla siebie i ukochanego.
Ryż z warzywami z paluszkami drobiowymi na paście warzywnej ajvar
składniki
1 szklanka ryżu kolorowego Podravka
1 szt marchewki
1/2 szt cukinii,
1 szt cebula,
2 ząbki czosnku
Pieprz kolorowy - MŁYNEK
2 szt piersi z kurczaka,
pasta warzywna AJVAR Podravka
sos sojowy,
1/3 szt selera naciowego
1 łyżka olej rzepakowy,
przyprawa uniwersalna
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Pierś z kurczaka kroimy w paseczki i kropimy sosem sojowym odstawiamy na chwilę. Paseczki kurczaka grillujemy na patelni grillowej. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce, cukinie myjemy i kroimy w kosteczkę, cebule siekamy, czosnek wyciskamy seler kroimy . Na patelni rozgrzewamy olej podsmażamy czosnek,cebule i pokrojone warzywa. Dusimy chwile dodajemy ryż. Mieszamy doprawiamy przyprawa uniwersalną ,pieprzem do smaku. Ryż serwujemy obok kładziemy pastę warzywną na którą układamy paluszki z kurczaka.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Danie piękne podane, jak w restauracji :)
OdpowiedzUsuń