wtorek, 5 marca 2013
Drobiowe pałeczki w sosie pomidorowym
Dziś na obiadek mięso a dokładnie pałeczki z kurczaka , tak samo możemy zrobić udka. Mięso podane jest w pysznym śmietanowo pomidorowym sosie. Świetny posmak otrzymałam dzięki doprawieniu sosu KOLENDRĄ z sklepu internetowego Skworcu
Drobiowe pałeczki w sosie pomidorowym
składniki
1 kg pałeczki z kurczaka,
1/2 łyżeczki kolendra
1 szklanka śmietany,
1 szklanka bulionu,
pieprz kolorowy ziarnisty świeżo mielony do smaku
1 kartonik pomidory krojone Z oliwa i czosnkiem PODRAVKA
papryka słodka mielona ok 1 łyżeczki
1 ząbek czosnku
1 łyżka olej do smażenia,
1/2 szt cebuli
Pałeczki z kurczaka myjemy i osuszamy. Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Podsmażamy na złoto kurczaka na oleju. Dodajemy paprykę słodką i kolendrę. Mieszamy dodajemy wyciśnięty czosnek i posiekana cebulę -smażymy. Podlewamy bulionem i dusimy jeszcze ok 10 min. Następnie dodajemy pomidory krojone z kartonika. Dusimy ok 10 min. Doprawiamy sola i pieprzem. Na koniec zaciągamy śmietaną. Podajemy ozdobione rzeżuchą.
Doprawiłam sos kolendrą
Sosik powstał na bazie Pomidorów krojonych
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
dobry pomysł na najmłodszych smakoszy, nie wiem czemu ale u mnie właśnie takie pałeczki znikają najszybciej, paluszki rybne i parówki:)
OdpowiedzUsuń