niedziela, 17 marca 2013

Naleśniki serduszka z budyniem i bakaliami

 Moja propozycja na deser dla naych pociech choć i pewnie nasz partner nie oprze się tej potrawie :)


Naleśniki serduszka z budyniem i bakaliami 


składniki


    1 szt budyń wiśniowy Winiary
    1/2 litra mleko 3,5%,
    2 łyżki migdałów
    2 łyżki rodzynek
    CIASTO,
    1 jajko,
    1 łyżka cukru
    2 szklanki mleka
    mąka

Budyń ja użyłam wiśniowego gotujemy według przepisu na opakowaniu ,jeżeli nie jest z cukrem , słodzimy go. Robimy ciasto naleśnikowe. Miksujemy jajko z mlekiem i cukrem dodajemy mąkę aby ciasto miało konsystencje  śmietany.Smażymy naleśniki. Z upieczonych naleśników wycinamy foremką do ciastek serduszka. Na talerz dajemy łyżkę budyniu dookoła układamy serduszka naleśnikowe i ozdabiamy bakaliami.


1 komentarz: