Moja propozycja na deser dla naych pociech choć i pewnie nasz partner nie oprze się tej potrawie :)
Naleśniki serduszka z budyniem i bakaliami
składniki
1 szt budyń wiśniowy Winiary
1/2 litra mleko 3,5%,
2 łyżki migdałów
2 łyżki rodzynek
CIASTO,
1 jajko,
1 łyżka cukru
2 szklanki mleka
mąka
Budyń ja użyłam wiśniowego gotujemy według przepisu na opakowaniu ,jeżeli nie jest z cukrem , słodzimy go. Robimy ciasto naleśnikowe. Miksujemy jajko z mlekiem i cukrem dodajemy mąkę aby ciasto miało konsystencje śmietany.Smażymy naleśniki. Z upieczonych naleśników wycinamy foremką do ciastek serduszka. Na talerz dajemy łyżkę budyniu dookoła układamy serduszka naleśnikowe i ozdabiamy bakaliami.
piękne serduszka:) szkoda aż ich jeść:)
OdpowiedzUsuń