sobota, 16 marca 2013

Rożki z truflowym serkiem- przystawka Wielkanocna

. Nadaje się tez na inne imprezy , polecam użyty do tego przepisu serek o smaku trufli firmy LACTIMA

  Rożki z truflowym serkiem- przystawka Wielkanocna

 składniki

   1 szklanka mąka,
    uniwersalna przyprawa
    mleko,
    3  jajka
    1  pomidor,
    1 garść rukoli,
    1 szt serek topiony truflowy,
    2 łyżki oleju


Robimy ciasto naleśnikowe. Mąkę miksujemy z mlekiem ,surowym jajkiem i olejem. Dodajemy przyprawę uniwersalną do smaku. Jeszcze raz miksujemy. smażymy naleśniki. Po usmażeniu naleśników wycinamy z nich kółka . Pozostałe jajka gotujemy a twardo. Po pok 8 min studzimy je ,obieramy i kroimy na ósemki. Każde naleśnikowe kółko smarujemy serkiem topionym truflowym. Kładziemy kawałek jajka, pomidora i rukoli zawijamy w rulonik. Robimy tak z wszystkimi naleśnikowymi kółkami.










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz