środa, 15 maja 2013

Tagliatelle z bakłażanem i tuńczykiem

Tagliatelle z bakłażanem i tuńczykiem

składniki

    1/2 opakowania makaron tagliatelle,
    1 szt bakłażan,
    1 szt tuńczyk kawałki w oleju,
    migdały,
    sól morska,
    pieprz kolorowy ziarnisty
    olej,
    1 ząbek czosnek

Makaron ja wybrałam razowy gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu odcedzamy. Bakłażana kroimy w plastry solimy i odstawiamy na ok 10 min. Po tym czasie myjemy osuszamy i grillujemy. Następnie kroimy go w mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oleju podsmażamy wyciśnięty czosnek dodajemy bakłażan , makaron -mieszamy. Doprawiamy sola i pieprzem . Na koniec dodajemy tuńczyka. Migdały prażymy i siekamy. Posypujemy nimi danie.

1 komentarz: