środa, 15 maja 2013

Mintaj z sezamem na sosie paprykowym

 Prosta zwykła tania kostka mintaja ale tak podana smakuje super.

 Mintaj z sezamem na sosie paprykowym

składniki
     1/2 kg mintaj kostka,
    1 opakowanie sezamu,
    owoce goji,
    2 szt papryka czerwona,
    tabasco,
    przecier pomidorowy,
    miód,
    pieprz biały
    olej,
    1 ząbek czosnku
Najpierw robimy sos paprykowy . Papryki czerwone wkładamy do piekarnika na ok 1 godzinę - zapiekamy ,aż będzie brunatna. Ściągamy skórkę z papryki i kiksujemy ją z przecierem pomidorowym , wyciśniętym ząbkiem czosnku , odrobina miodu, tabasco i łyżką oleju. Sos miksujemy i odstawiamy.
Mintaja solimy z każdej strony wierzchnią stronę posypujemy sezamem i wkładamy do piekarnika . Na talerzu serwujemy sos na nim kładziemy upieczonego mintaja i posypujemy owocami goji.



1 komentarz: