wtorek, 14 maja 2013

Twarożek śniadaniowy z tuńczykiem

Śniadanie to podstawa dlatego dziś proponuje coś smacznego i zdrowego, wystarczy świeża bułeczka i ta pasta - i......zajadamy

Twarożek śniadaniowy z tuńczykiem

składniki
    szczypiorek,
    25 dag twarogu półtłustego
    1 puszka tuńczyk w sosie wlanym,
    1 łyżka ketchupu,
    1 łyżka śmietany 12-procentowa,
    2 jajka,
    pieprz biały
Szczypiorek siekamy drobno. Jaka gotujemy na twardo , po ugotowaniu obieramy i siekamy. Twaróg miksujemy z śmietana i ketchupem. Tuńczyka odcedzamy na sitku i dodajemy do twarogu. Dodajemy posiekane jajka i mieszamy wszystko dobrze łyżką. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Chłodzimy. Podajemy do pieczywa.



1 komentarz: