czwartek, 6 lutego 2014

Grillowana biała kiełbasa z pieczarkami i cebulą

Dla fanów białej kiełbasy i dla tęskniących za majowym grillowanie. Biała kiełbasa z patelni grillowej z dużą dawką majeranku do tego pieczarki i cebula.


Grillowana biała kiełbasa z pieczarkami i cebulą

składniki
    4 szt białej kiełbasy
    majeranek
    3 szt cebula
    20 dag pieczarki
    Sól morska
    pieprz biały
    1 łyżeczka oleju
    1 łyżeczka masła

Białą kiełbasę przecinamy wzdłuż. Następnie nacinamy ją w krateczkę. Grillujemy ją na patelni grillowej z obu stron na złoto. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Pieczarki oczyszczamy i kroimy  w plasterki. Na zwykłej patelni rozpuszczamy masło z olejem. Smażymy na niej cebulkę i pieczarki. doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Dodajemy także odrobinę majeranku. Pod koniec grillowania kiełbasy doprawiamy ja majerankiem , który najpierw rozcieramy w rękach. serwujemy cebulkę z pieczarkami na których układamy grillowaną kiełbasę.




1 komentarz: