piątek, 7 lutego 2014

Kawałki pstraga z makaronem razowym i warzywami

Czas na makron już dawno nie gościł w mojej kuchni. Tym razem użyłam makaronu razowego - ma śliczny kolor i jest zdrowy. Makaron zrobiony jest z maki żytniej razowej i jest firmy SYMBIO.

Makaron razowy z pstrągiem i pieczarkami

składniki

    1/2 opakowania Makaron razowy Symbio
    3  marchewki
    1 szklanka groszku zielonego
    2 filety z pstrąga
    1 łyżka masło
    pieprz czarny grubo mielony
    Sól morska
    sos sojowy
    1 cebula
Makaron razowy gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Marchewkę obieramy z skórki i kroimy w kosteczkę. Groszek mrożony przelewamy wodą i odsączamy. Pieczarki kroimy w plasterki , cebule siekamy.  Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy cebulkę. Dodajemy pokrojone pieczarki. Marchewkę z groszkiem gotujemy w osolonej wodzie ok 6 min. Odcedzamy i dajemy na patelnie do pieczarek. Chwilę smażymy. Filet z pstrąga gotujemy na parze solimy do smaku. Ugotowane mięso kroimy na kawałki. Na patelnie do warzyw dajemy ugotowany makaron. Mieszamy . doprawiamy do smaku sosem sojowym , solą morską i pieprzem. Na koniec dodajemy kawałki pstrąga . Lekko mieszamy i podajemy.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz