niedziela, 2 lutego 2014

Sałateczki z makreli wędzonej , fasoli mungi czerwonej papryki .

Dalej walczę z fasolą mung , mam dużo pomysłów a fasoli coraz mniej .
Dziś coś super extra - fantastyczne połączenie fasoli z wędzoną makrelą.




Sałateczki z makreli wędzonej , fasoli mungi czerwonej papryki .

składniki

    1 szklanka fasoli mung ekologicznej Symbio
    1 szt makrela wędzona
    1  papryka czerwona
    1 cebula biała
    olej rzepakowy
    Sól morska
    pieprz kolorowy ziarnisty
Fasolę mung moczymy przez całą noc. Następnie wymieniamy wodę i gotujemy ok 20 min. Odcedzamy i studzimy. Paprykę czerwoną myjemy , usuwamy pestki i kroimy w drobną kosteczkę. Makrelę wędzoną obieramy , usuwamy ości i skórę, rozdrabniamy. Cebulę siekamy drobno. Łączymy z sobą cebule ,paprykę i mięso makreli. Dodajemy olej rzepakowy - mieszamy. Doprawiamy solą morską i pieprzem do smaku.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz