Okoń na grillowanym bakłażanie. Ryby to inwestycja w nasze zdrowie .
składniki
'
1 okoń,
1/2 szt bakłażana,
olej rzepakowy,
1 ząbek czosnku,
pieprz biały
Sól morska- MŁYNEK,
papryka słodka,
cytryna
Okonia myjemy patroszymy i osuszamy . Do miseczki wlewamy olej dodajemy sól morska ,pieprze paprykę słodką i wyciśnięty czosnek mieszamy . Taką marynatą smarujemy całą rybę na zewnątrz i w środku . Rybę układamy na blasze i pieczemy w piekarniku ok 20 min . zależy od wielkości ryby. Bakłażana myjemy i kroimy w plasterki smarujemy także marynata .Do brzuszka ryby wkładamy kawałek cytryny Wkładamy go do piekarnika pod koniec pieczenia ryby . Rybę serwujemy na bakłażanie .
chyba dzisiaj wykorzystam ten przepis:)
OdpowiedzUsuń