wtorek, 4 marca 2014

Kasza jęczmienna z koperkiem i czarnuszką

Smaczne szybkie , zdrowe i syte danie obiadowe. Takie lubię najbardziej.  Dodatek grillowanego łososia sprawia że danie robi się ekskluzywne:)

Kasza jęczmienna z koperkiem i czarnuszką

składniki
    1 szklanka kaszy jęczmiennej
    1 pęczek koper świeży
    1  łosoś filet
    czarnuszka
    Sól morska
    1 łyżka masła

Filet z łososia myjemy osuszamy i odcinamy skórę. Solimy do smaku z obydwu stron i grillujemy na patelni grillowej. Kasze gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu dodajemy sól do smaku , posiekany koperek i masło. Wszystko dobrze mieszamy. Filet łososia dzielimy na małe porcje. Na talerz nakładamy kaszę dodajemy łososia. Wszystko posypujemy czarnuszką.




1 komentarz:

  1. Uwielbiam czarnuszkę :D jak narazie używałam ją do wytrawnych wypieków, a widzę, że i do dań obiadowych się nadaje :D

    OdpowiedzUsuń