sobota, 10 marca 2012

Penne z pieczrakami i porem w śmietanie

    * 1/2 opakowania makaron penne,
    * natka pietruszki,
    * śmietana 30 %,
    * 15 dag pieczarki,
    * 1 szt por,
    * 1 łyżeczka masło,
    * 1 szt kostka warzywna Winiary
    * pieprz
Penne gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie .Odcedzamy przelewamy zimną wodą .Na patelni na maśle podsmażamy pokrojonego pora dodajemy pokrojone pieczarki .Dodajemy pokruszona kostkę warzywna bulionową.Mieszamy wszystkie składniki. Dodajemy makaron mieszamy .Wszystko razem podsmażamy chwilkę i zalewamy śmietaną .Dodajemy grubo posiekana natkę pietruszki

2 komentarze:

  1. Bardzo smaczne i szybkie w wykonaniu. Uwielbiam takie dania!

    OdpowiedzUsuń
  2. chętnie wypróbuję ten przepis :)

    OdpowiedzUsuń