* 4 szt buraki,
* 1 szt barszcz czerwony Winiary
* śmietana 30 %,
* śmietanka 12-procentowa,
* 1 szt kostka rosołowa Winiary
* 4 szt ziemniaki,
* marchewka,
* 1 łyżeczka masło,
* 10 dag pieczarki,
* ziele angielskie kamis
* liść laurowy kamis
Braki dobrze myjemy nie obieramy i gotujemy w garneczku z wodą .W dużym garnku gotujemy wodę z dodatkiem liścia laurowego,ziela angielskiego i kostki bulionowej .Dodajemy pokrojone ziemniaki i starta marchewkę . Gdy buraki się ugotują dodajemy do garnka z wywarem buraczanym łyżkę octu mieszamy i wywar wlewamy do garnku z bulionem .Buraki obieramy i ścieramy na tarce dodajemy do garnka z barszczem .Gotujemy wszystko razem . Dodajemy barszcz w proszku .Zaciągamy śmietanką . Doprawiamy pieprzem ,solą . Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na masełku .Barszcz nalewamy dodajemy podsmażone pieczarki i zupę dekorujemy małym kleksem śmietany 30 %
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz