niedziela, 31 stycznia 2021

Tatar wieprzowy w zapiekanej bułce

 Petarda , sam tatar nie ważne czy z ryby czy z wieprzowiny , uwielbiam. Dziś swojego podałam w opiekanej cieplutkiej chrupiącej bułce , niesamowite przeżycie smakowe .


Tatar wieprzowy w zapiekanej bułce 

składniki

polędwica wieprzowa 20 dag

1 żółtko

1 cebula

3 ogórki konserwowe

olej

sól

pieprz 

bułka kajzerka 

Świeżutkie mięso albo drobno siekamy nożem ja tak robię albo mielimy na grubszych oczkach. Cebule i ogórka kroimy drobno. Do mięsa dodajemy sól,pieprz, żółtko i dobrze wyrabiamy . Dodajemy pokrojoną cebulę i ogórka, olej dobrej jakości. Jeszcze raz dobrze mieszamy. Z bułki odkrawamy daszek wyciągamy środek bułki i wkładamy ją do tostera w celu zarumienienia. Do bułki nakładamy tatara ,ozdabiamy.





 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz