wtorek, 10 lipca 2012

Gołąbki wegetariańskie


Pyszne lekkie wegetariańskie gołąbki .
 składniki


    1 szt kapusta młoda,
    4 woreczki ryz pełnoziarnisty Kupiec
    olej kujawski,
    majeranek,
    2 szt papryka zielona,
    2 szt cebula,
    pieprz,
    uniwersalna przyprawa np Winiary
    3 szt marchewka,
    3 łyżki pasta pomidorowa Cirio

Z kapusty wykrawamy głąba i gotujemy w lekko osolonej wodzie ok 10 min . Liście odrywamy i układamy na desce ,żeby przestygły . Ryz gotujemy w osolonej wodzie . Po ugotowaniu studzimy . Na patelni na oleju podsmażamy pokrojone cebule. dodajemy pokrojona w kosteczkę paprykę i starte na tarce małe oczka marchewki . doprawiamy przyprawą uniwersalna ,pieprzem i majerankiem . dodajemy pastę pomidorowa .Mieszamy . Dodajemy ugotowany ryż i mieszamy . Farsz zostawiamy do przestudzenia. Taki farsz wkładamy na liście kapusty zawijamy . Gotowe gołąbki układamy ciasno w brytwance i zalewamy bulionem gotujemy na małym ogniu ok 10 min . Podajemy z szczypiorkiem i ketchupem .





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz