* 3 szt kostka grzybowa Winiary
* 2 szt marchewka,
* 3 szt ziemniaki,
* śmietana,
* Sól,
* przyprawa w płynie,
* mąka,
* jajko
Do garnka z wodą wkładamy 3 kostki bulionowe grzybowe .Zagotowujemy .Marchewki ścieramy na tarce duże oczka .Ziemniaki obieramy ,kroimy w kosteczkę . Warzywa dodajemy do bulionu gotujemy.Gdy warzywa są miękkie robimy kluski . Jajko rozbijamy do kubka dodajemy sól i mąkę mieszamy na jednolitą masę . Gdy zupa zaczyna wrzeć nakładamy do niej kluseczki .Bierzemy ciasto na łyżeczkę i wkładamy do zupy . Gdy kluski wypłyną zupę zaciągamy śmietaną .doprawiamy solą ,przyprawą w płynie i pieprzem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz