niedziela, 11 marca 2012

Gotowany kurczak w panierce paprykowej z dipem

Kurczak ekonomiczny :) dlaczego po jego ugotowaniu mamy super rosół lub bazę na inną zupkę :)Można kupić także samu udka lub skrzydełka
  * 1 szt kurczak,
    * bułka tarta,
    * papryka słodka,
    * papryka ostra,
    * 1 szt jajka,
    * przyprawa curry
    * majonez,
    * śmietana,
    * Kucharek - uniwersalna przyprawa
    * oliwa

Kurczaka myjemy i tniemy na kawałki .Kawałki kurczaka gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej . Po ugotowaniu odcedzamy . Do bułki tartej dodajemy paprykę słodka i ostra dobrze mieszamy . Kurczaka moczymy w jajku i obtaczamy w bułce tartej ,smażymy na oleju . robimy dip.Majonez mieszamy z śmietana i odrobiną curry .

1 komentarz:

  1. Smacznie:)
    Zachęcam do wrzucenia przepisu do akcji:
    http://www.durszlak.pl/akcje-kulinarne/co-z-tym-kurczakiem

    OdpowiedzUsuń