niedziela, 11 marca 2012

Świderki z kiszona kapusta z nutką kminkowa

   * 1/2 opakowania świderki lubella
    * 1 szklanki kapusta kiszona,
    * 1 szt marchewka,
    * 1 szt cebula,
    * masło,
    * kminek,
    * pieprz
     * liść laurowy
     *Ziele angielskie
Kapustę kiszona gotujemy w wodzie z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego  . Po ugotowaniu odsączamy . Na patelni rozpuszczamy masło .Dodajemy posiekana cebulkę podsmażamy dodajemy strata na tarce marchewkę ,mieszamy smażymy .Dodajemy pokrojona ugotowaną kapustę mieszamy i podsmażamy .Doprawiamy sola ,kminkiem ,pieprzem do smaku .Makaron gotujemy odsączamy .Łączymy makaron z kapustą .

2 komentarze:

  1. Smak dzieciństwa:) Uwielbiam tak samo jak podobne smakowo łazanki:)

    OdpowiedzUsuń
  2. takie w sumie łazanki ;)

    OdpowiedzUsuń