poniedziałek, 2 kwietnia 2012

Paluszki drobiowe w panierce orzechowej

 Domowe dobre chrupkie kąski w panierce orzechowej
składniki
  * 1/2 kg pierś z kurczaka,
    * 1 szt jajko,
    * 3 łyżki mąka,
    * Sól,
    * 4 łyżki orzechy włoskie,
    * 5 łyżek bułka tarta,
    * oliwa,
    * przyprawa w płynie

Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i kroimy w paski . Następnie solimy . Rozbijamy jajko i mieszamy je widelcem dodajemy 1/2 łyżeczki przyprawy w płynie .Orzechy włoskie mielimy bardzo drobno w malakserze i mieszamy z tarta bułką . Paluszki obtaczamy w mące następnie w jaku a na koniec w bułce wymieszanej z zmielonymi orzechami . Smażymy na oliwie .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz