WSPANIALE PASUJE DO NIEDZIELNEGO OBIADKU
składniki'
* 1/3 szt kapusta pekińska,
* 1 szt cebula,
* 10 szt pieczarki całe marynowane,
* 1/2 szt papryka czerwona,
* 3 szt korniszony,
* 1 szt ogórek kiszony,
* pieprz,
* oliwaKapustę kroimy dość drobno przekładamy do miski. Pieczarki odcedzamy kroimy w plasterki. Korniszony i ogórek kiszony kroimy w kostkę. Cebulę siekamy. Paprykę myjemy i kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki mieszamy. Z pieczarek marynowanych odlewamy 1/4 szklanki marynaty dodajemy oliwy ok 2 łyżki , doprawiamy pieprzem ,mieszamy i wlewamy ten sos do sałatki. Nakrywamy i odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Podajemy do obiadku .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz