niedziela, 15 kwietnia 2012

Sałatka na niedzielny obiad

WSPANIALE PASUJE DO NIEDZIELNEGO OBIADKU
 składniki'

  * 1/3 szt kapusta pekińska,
    * 1 szt cebula,
    * 10 szt pieczarki całe marynowane,
    * 1/2 szt papryka czerwona,
    * 3 szt korniszony,
    * 1 szt ogórek kiszony,
    * pieprz,
    * oliwaKapustę kroimy dość drobno przekładamy do miski. Pieczarki odcedzamy kroimy w plasterki. Korniszony i ogórek kiszony kroimy w kostkę. Cebulę siekamy. Paprykę myjemy i kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki mieszamy. Z pieczarek marynowanych odlewamy 1/4 szklanki marynaty dodajemy oliwy ok 2 łyżki , doprawiamy pieprzem ,mieszamy i wlewamy ten sos do sałatki. Nakrywamy i odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Podajemy do obiadku .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz