wtorek, 17 kwietnia 2012

Sałatka ryżowo-tuńczykowa z selerem naciowym

 Dobra zdrowa lekka sałatka. Do sou dodałam majonez i śmietanę Robico.
składniki
 * 1 szt tunczyk w sosie własnym,
    * 1 szkl ryż,
    * 1/2 szt cebula,
    * 2 kawałki seler,
    * 3 szt jajka,
    * 1 łyżka majonez,
    * 1 łyżka śmietana,
    * pieprz,
    * 4 łyżki groszek zielony


Ryz gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i studzimy. Groszek odcedzamy i dodajemy do ryżu. Cebulę siekamy , seler kroimy w paseczki. Tuńczyka lekko odcedzamy na sitku. Składniki mieszamy z sobą. dodajemy majonez,śmietanę i doprawiamy pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz