czwartek, 12 lipca 2012

Ziołowo-czosnkowe masełko

Ziołowo-czosnkowe masełko wspaniale pasuje do świeżego pieczywa jak i do gorących tostów

składniki
  1 kostka masło,
    3 ząbki czosnek,
    1/4 pęczka koperek,
    1/4 pęczek pietruszka,
    1/4 pęczek szczypiorek,
    cebula suszona przyprawa,

Masło ucieramy żeby było miękkie. Dodajemy do smaku sól,sól czosnkową , przyprawę suszoną cebulkę . Mieszamy . Dodajemy wyciśnięty czosnek. Koperek,szczypiorek ,pietruszkę natkę myjemy i siekamy . Zieleninę dodajemy do masełka i ucieramy . Podajemy do pieczywa ,




2 komentarze:

  1. Pycha, domowe smakowe masełko najlepsze :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam takie masełko, do tego jeszcze bagietka i zapiekamy w piekarniku:)

    http://ilovecooking92.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń