czwartek, 12 kwietnia 2012

Sałatka z jajek przepiórczych i szynki carpaccio z sosem czosnkowo-ziołowym

Sałatka z jajek przepiórczych i szynki carpaccio Zimbo  z sosem czosnkowo-ziołowym  Winiary .
Zdrowa.lekka ,pyszna .
składniki
   * 5 plasterków szynka carpaccio ZIMBO
    * 4 szt jajka przepiórcze,
    * 1 garść mix sałat,
    * jogurt activia,
    * sos czosnkowo-ziołowy WINIARY
    * 4 szt Oliwki czarne,
    * pieprz,
    * śmietana ROBICO

Mix sałat myjemy i układamy na półmisku. Jajka przepiórcze gotujemy. Następnie obieramy i kroimy na pół. Szynkę carpaccio układamy na sałatce. Robimy sos- proszek sosu ziołowo-czosnkowego mieszamy z śmietaną i jogurtem pół na pół . Sos mieszamy odstawiamy na 5 min, następnie polewamy sosem sałatkę. Doprawiamy pieprzem świeżo zmielonym . Ozdabiamy plasterkami oliwek .
do sosu dodałam śmietanę Robico i jogurt naturalny 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz