Sałatka z jajek przepiórczych i szynki carpaccio Zimbo z sosem czosnkowo-ziołowym Winiary .
Zdrowa.lekka ,pyszna .składniki
* 5 plasterków szynka carpaccio ZIMBO
* 4 szt jajka przepiórcze,
* 1 garść mix sałat,
* jogurt activia,
* sos czosnkowo-ziołowy WINIARY
* 4 szt Oliwki czarne,
* pieprz,
* śmietana ROBICO
Mix sałat myjemy i układamy na półmisku. Jajka przepiórcze gotujemy. Następnie obieramy i kroimy na pół. Szynkę carpaccio układamy na sałatce. Robimy sos- proszek sosu ziołowo-czosnkowego mieszamy z śmietaną i jogurtem pół na pół . Sos mieszamy odstawiamy na 5 min, następnie polewamy sosem sałatkę. Doprawiamy pieprzem świeżo zmielonym . Ozdabiamy plasterkami oliwek .
do sosu dodałam śmietanę Robico i jogurt naturalny
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz