czwartek, 7 czerwca 2012

Łosoś na ryżu z salsą z sosem słodkim chilli

Kiedy robi się ciepło moje dania staja się lekkie i jak najmniej przetworzone .Często serwuje łososia ,ryż i warzywa
składniki
    * 1 szt łosoś filet,
    * 1 szt pomidor,
    * sos chilli słodki,
    * 1 szt ogórek zielony,
    * 6 szt pomidorki koktajlowe,
    * 1 szt cebula czerwona,
    * oliwa,
    * Sól,
    * 1 szt pomidor,
    * sok z cytryny
     * ryż pełnoziarnisty KUPIEC 
Filet z łososia myjemy osuszamy . Solimy do smaku i pieczemy  w piekarniku lub na patelni . Ryz gotujemy według przepisu na opakowaniu . Odcedzamy i studzimy . Pomidora myjemy i kroimy w kostkę . Ogórka myjemy nie obieramy kroimy . Cebulę czerwona kroimy  w piórka. Warzywa mieszamy i dodajemy do ryżu . Mieszamy dobrze i dodajemy oliwę i sos słodki chilli ,ponownie mieszamy .
ryż z warzywami układamy na talerzu na nim serwujemy gorącego łososia. Ozdabiamy połówkami pomidorków .Kropimy cytryna 


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz