wtorek, 28 sierpnia 2012

Lekka warzywna zupka chińska

 Lekka warzywna zupka chińska z nutką imbiru

składniki


    1 szt kukurydza kolba,
    1/2 paczki makaron ryżowy TaoTao
    1/2 szt cukinia,
    1/2 szt papryka czerwona,
    1 szt kostka warzywna,
    imbir mielony,
    pieprz biały Kamis
    sos sojowy


Makaron ryżowy zalewamy wrzątkiem i odstawiamy . Następnie odcedzamy . W garnku  z woda rozpuszczamy kostkę bulionową warzywną . dodajemy pokrojoną cukinię ,pokrojona paprykę i pokrojoną kukurydze .Gotujemy . dodajemy do smaku imbir i pieprz . Gdy warzywa są miękkie zupa jest gotowa. Do miseczek nakąłdamy makaron i nalewamy zupę doprawiamy sosem sojowym .




Doprawiłam pieprzem białym Kamis 
 

1 komentarz:

  1. Świetny pomysł. :) Nigdy nie robiłam podobnej zupki, ale przepis mi się podoba.

    OdpowiedzUsuń