niedziela, 26 sierpnia 2012

Marynowane ogóreczki z pieczarkami

Mój pomysł na zaprawy zimowe.:)

składniki

    4 szklanki woda,
    1 szkl ocet 10 %,
    1 łyżka Sól,
    2 łyżki cukier,
    gorczyca,
    koper,
    cebula,
    pieprz kulki,
    liść laurowy,
    odrobinę kwasku cytrynowego
pieczarki
ogórki małe

Pieczarki obieramy oczyszczamy . Ogórki myjemy kroimy na 4 .Do umytych słoików wkładamy pocięte pieczarki i ogórki. Gotujemy zalewę . Do garnka wlewamy 4 szklanki wody dodajemy  1 szklankę octu . Następnie 2 łyżki cukru łyżkę soli .Gorczycę kulki pieprzu liść laurowy ,troszkę kopru .zagotowujemy z pokrojoną w piórka cebulą  i troszkę kwasku cytrynowego .Zagotowujemy . Zimną zalewą zalewamy ogórki i pieczarki . Następnie zakręcamy i pasteryzujemy .


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz