niedziela, 5 sierpnia 2012

Przystawka z śledzia czosnkowa

Przystawka z śledzia czosnkowa na pobudzenie apetytu :)

składniki

    2 szt śledź solony,
    1 szt cebulka,
    2 szt ogórek zielony,
    2 ząbki czosnek,
    olej kujawski,
    sól ziołowa
    sos majonezowy

Śledzia solonego moczymy w wodzie ok 20 min. Następnie kropimy oliwą z wyciśniętym ząbkiem czosnku . Zostawiamy go w chłodnym miejscu ok 10 min . Następnie kroimy go w cienkie paseczki i układamy na talerzach . Ogórka kroimy w plasterki solimy dodajemy czosnek wyciśnięty i trochę oliwy . Zostawiamy na ok 20 min . Następnie pojedyncze plasterki układamy.Ozdabiamy pokrojoną cebulką .Ozdabiamy sosem majonezowym  Doprawiamy solą ziołową .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz