niedziela, 5 sierpnia 2012

Warzywa i mintaj z pary z masełkiem czosnkowym

Warzywa i mintaj z pary z masełkiem czosnkowym ,kolacja lekka i pyszna

składniki

    1 garść fasolka szparagowa,
    2 filet mintaj,
    5 szt dymka,
    5 szt marchewka młoda,
    Sól,
    czosnek granulowany,
    masło,
    koperek

Fasolkę szparagową obieramy ,myjemy odcinamy końce. Gotujemy na parze . Marchewkę młoda dobrze myjemy gotujemy na parze . Dymkę myjemy obieramy i gotujemy na parze . Mintaja solimy kropimy cytryna gotujemy na parze . Na talerzu układamy ugotowane warzywa na nich kawałki ryby . Rozpuszczamy masło solimy i dodajemy czosnek granulowany mieszamy i polewamy masełkiem danie. Ozdabiamy koperkiem .


1 komentarz:

  1. Świeże warzywa, a do tego rybka - to jest to co lubię najbardziej. :)

    OdpowiedzUsuń