niedziela, 16 grudnia 2012

Ryż jaśminowy z ananasem szynka i ziołami prowansalskimi


 Szybki lekki obiadek alternatywa np dla pizzy . Podobne smaki ale zdrowo.

Ryż jaśminowy z ananasem szynka i ziołami prowansalskimi 

składniki

   
1 woreczek ryż jaśminowy,
    1/2 puszki ananas w puszce,
    sól do smaku,
    20 dag szynka,
    1 łyżeczka olej,
    zioła prowansalskie
    2 szt jajka,
    pieprz biały

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy . Szynkę kroimy w kosteczkę. Ananasa odcedzamy i kroimy w kostkę . Na patelni na oleju podsmażamy pokrojoną szynkę dodajemy ryż i ananasa. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku . Dodajemy roztarte w ręce zioła prowansalskie .Mieszamy . Na drugiej patelni smażymy jajko sadzone i podajemy z ryżem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz