wtorek, 18 grudnia 2012

Świąteczna makrela z marchewkowym farszem

Mój pomysł na podanie pieczonej makreli z farszem marchewkowym .


Świąteczna makrela z marchewkowym farszem

składniki

    1 szt makrela świeża,
    4 szt marchewki
    1 szt cebula,
    1/4 łyzeczki pieprzu
    1 łyżka masła,
    1 kostka bulion warzywny kostka Winiary
    1 szt cytryna,
    1/2 łyzeczki przyprawy do ryb


Makrelę myjemy osuszamy wyciągamy wnętrzności ponownie płuczemy . Nacinamy skórkę i posypujemy przyprawą do ryb . Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka . Na patelni na maśle podsmażamy posiekaną cebulkę dodajemy marchewkę i smażymy . Dodajemy pokruszoną kostkę warzywną i pieprz do smaku . Smażymy . Na koniec kropimy cytryną . Taki farsz wkładamy do brzuszka ryby . Wkładamy rybę do piekarnika na ok 30 min zależności od wielkości ryby i pieczemy . Przed podaniem solimy solą morską i kropimy cytryną .




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz